Barcelona-based Vall d’Hebron University Hospital recently opened a Children’s Daytime Oncology and Hematology Center. For the hospital’s new branch, creative agency Toormix designed an identity system featuring a series of whimsical environmental graphics and defined the unit as a “Parc d’Atencions”—a play on words that sounds similar to the term for “amusement park” in the Catalan language, but literally translates to “care park.” Three separate areas divide the space: a waiting room adorned with trees, animals and other natural images; a medical consultation room with an astronomy-related theme; and a treatment area patterned after a racing circuit. Wood, minimal aesthetics and warm lighting create a friendly environment for patients as well as the team of nurses and doctors working within the ward. Every part of the Oncology and Hematology Center features different activities for visitors of any age, from work tables for adults to playground structures for children and comfortable hangouts for teenagers.

Credits: toormix.com



Read more here:: Exhibit: Vall d'Hebron University Hopsital environmental graphics